Honger naar Gent? Kom naar het STAMmmm!

Niets brengt ons zo dicht bij elkaar als eten en drinken. Zelfs over de eeuwen heen. Met de rondleiding ‘Honger naar Gent’ ontdek je ‘Het verhaal van Gent’, de vaste tentoonstelling van het STAM (Stadsmuseum Gent), vanuit het perspectief van spijs en drank.

Deel artikel

Nooit zo dicht bij de Gentenaren

Sta stil bij de kronkelende keten van boer tot bord, kom alles te weten over het belang van water én wijn in de geschiedenis van Gent en ontdek dat wat op tafel komt, nooit helemaal losstaat van economie en politiek. Van het machtige Gent van de 14de eeuw tot het ongelijke Gent van de 19de eeuw; nooit eerder kwam je zo dicht bij de Gentenaren die hier ooit leefden, werkten, aten en dronken.

Ga mee op rondleiding

Alleen of samen met vriend(inn)en of familie op stap? Pik dan ‘Honger naar Gent’ mee op de eerste donderdagavond van de maand. Dan blijft het STAM open tot 22 uur en beleef je alles in een unieke avondsetting. Ook elke derde zondagvoormiddag van de maand kan je ‘Honger naar Gent’ volgen, een ideale appetizer.

Of op zoek naar een smaakvolle uitstap met jouw Markant-afdeling? Prik een moment naar keuze en onze gidsen nemen jullie op sleeptouw.

Alle info vind je hier: www.stamgent.be/hongernaargent.

Tip: maak je uitstap helemaal af met een tussenstop in het STAMcafé, een van dé Gentse topadresjes voor ontbijt, brunch, lunch, apéro, koffie en taart.