Kennismaking met Curling

Georganiseerd door MECHELEN BEST PITTIG

  • Lokaal
  • Voor leden en niet-leden

Contact: Katrien Verslycke

Kom kennismaken met Curling!

Deze ijssport, die ontstond in de zestiende eeuw in Schotland, is inmiddels uitgegroeid tot een Olympische sport. Curling wordt gespeeld op een langwerpige ijsbaan, en laat er nu net ééntje zijn in Zemst.
Deze teamsport is zowel technisch als tactisch een uitdaging. Een steen wordt over ijs geschoven om zo dicht mogelijk in het midden van de gekleurde cirkels te eindigen (het ‘huis’). Je geeft de steen een draaiing mee. Hierdoor krijgt de steen zijn curl. Door de curl en de snelheid van de steen is het mogelijk om achter een eerder gegooide steen te komen. En dan is er nog het vegen van de baan, om de steen langer te kunnen laten glijden. Dat is althans de theorie, maar tijdens onze initiatie leren we echt de basisprincipes, en daarna spelen we samen wedstrijdjes.
Alles is voorzien: begeleiding, verzekering, curlingstenen en de beroemde borstels,…

Geef toe, wie wil dit niet eens proberen?
Zet je eerste passen op het curling-ijs.
Jong of oud, iedereen is welkom.
Ervaring is absoluut niet nodig!
En we organiseren dit samen met de pittige dames van Best Pittig Mechelen.

Praktisch:
  • DATUM: dinsdag 16 november 2021. We spreken om 19u15 aan af Curling Club Zemst, Driesstraat 8 1982 Elewijt (Zemst). Een initiatie duurt 2 uur. Het eerste uur leer je wat techniek, gevolgd door een uur wedstrijd. Achteraf trakteren we nog een drankje.
  • KLEDING: Het is fris in de baan (3°C), neem dus zeker een trui of jas mee, maar zorg dat de kleding los genoeg zit om in te bewegen. Handschoenen zijn zeker in het begin van de initiatie aangenaam. Jeansbroeken worden afgeraden, een losse (sport)broek is ideaal. Schoenen hebben best wat grip onderaan: een stevige loopschoen of een lichte stapschoen is ideaal. Zorg dat de zool onderaan proper is anders verlies je loszittend vuil op het ijs. Indien je wenst, kan je je omkleden in één van de kleedkamers.
  • PRIJS: € 25,-
  • INSCHRIJVEN voor 2 november
 
Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.Kennismaking met Curling

16 november 2021 van 19:15u tot 22:00u