Deel artikel

Al sinds 1988 is het de missie van vzw Kinderkankerfonds om kinderen met kanker en hun gezinnen een betere levenskwaliteit te bieden tijdens en na de behandeling. Maar hoe doen ze dat dan? En hoe komen ze aan middelen om hun werking te financieren? Dierik Van den Meerssche, directeur van vzw Kinderkankerfonds, geeft een woordje uitleg over de Vlaamse organisatie.

Projecten

Wat doet vzw Kinderkankerfonds concreet? “Momenteel lopen er zo’n tiental vaste projecten”, zegt Dierik. “Die hebben elk afzonderlijk impact op een ander facet van het dagelijks leven van een kind met kanker en zijn gezin. De projecten kaderen allemaal binnen volgende thema’s: financiële ondersteuning, wetenschappelijk onderzoek, geestelijk welzijn, fysiek welzijn, extra zorgondersteuning, lotgenotencontact, KOESTER en de residenties.” Meer informatie over de werking van vzw Kinderkankerfonds vind je hier.

Meer informatie over de werking van vzw Kinderkankerfonds vind je hier.

Maak écht een verschil
Om iedere dag een verschil te kunnen maken, zijn er heel wat middelen nodig. “We doen heel veel voor een kind met kanker en zijn gezin en daar zijn we best fier op. Maar om dat te kunnen blijven doen, hebben we de steun nodig van heel wat verschillende mensen.”