Markante Zaak in de kijker: CHArlePEAU

Charlotte Catrysse is zaakvoerder van CHArlePEAU. We vroegen haar hoe het gaat.

Deel artikel

Wat doe jij met CHArlePEAU en wanneer ben je gestart?

Mijn zaak ben ik gestart in 2011 na een opleiding als modiste, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds mijn hart van ophaal. Als je een samensmelting maakt van Charlotte met chapeau, bekom je CHArlePEAU. Het is een eigen gecreëerd label van handgemaakte hoeden op maat. De hoeden worden volledig afgestemd op de persoonlijkheid en de outfit van de klant. Daarnaast heb ik ook nog een verhuurcollectie van hoeden. Mijn atelier is enkel open op afspraak: hierdoor kan ik de tijd nemen om de mensen in alle discretie goed te ontvangen.

Door diverse opleidingen van kleur- en imagocoach en stijladvies, ga ik bewuster om met kleur en de manier waarop je jezelf presenteert. Bij mij kan je dus ook terecht voor kleur- en stijladvies, imago of lifestyle en mij boeken als content creator.

En dat combineer jij met een fietsen-verhuurzaak in Diksmuide?

Inderdaad: samen met mijn man baat ik ook een fietsverhuurbedrijf “Huur-Fiets Diksmuide” uit. Het depot ligt op de Grote Markt en vlakbij het station. Een ideale uitvalsbasis om met de fiets onze mooie polders te ontdekken. De fietsen worden ook op locatie gebracht, bijvoorbeeld tot bij vakantiewoningen of logies. We hebben een online-reservatiesysteem waardoor we op voorhand onze planning kunnen opmaken. Bij ons kan er 7 op 7 gehuurd worden op reservatie. Daarnaast ben ik enthousiast over streekproducten en lokale lekkernijen. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de fietsers een picknick vol streeklekkers of een broodjesmand met culinaire producten kunnen bijboeken.

Markantmagazine september 2024 Markante Zaak CH Arle PEA Ug2
Markantmagazine september 2024 huurfiets 2

Wat is je grote droom als ondernemer?

Mijn grote droom is toch om een hoed te mogen ontwerpen voor een artiest, performer of internationale ster. Elke dag mogen doen wat ik graag doe, is voor mij een groots geschenk.

Wat is je grootste uitdaging?

Hoe bereik ik de juiste mensen (doelgroep bepalen) en het dagelijks streven naar optimalisatie en verbetering (efficiëntie verhogen). Ook mezelf niet verliezen in de zaak is ook iets waar ik bewust mee omga. Mezelf de tijd gunnen voor ontspanning, kortom zorgen voor een goede work/life balance.

Waar krijg je energie van als ondernemer?

De blije en tevreden reacties van klanten. Het geeft een fantastisch gevoel als het volledige proces vanaf de intake, het ontwerp van de hoed en de uitvoering ervan, een geslaagde creatie als eindresultaat oplevert. Die mensen worden dan jouw ambassadeurs. Je ziet dan ook fysiek de positieve verandering in houding als ze de hoed komen passen.

Als je vandaag opnieuw zou starten, wat zou je anders aanpakken?

Weinig. Misschien wat meer geloven in mijn eigen kunnen. Die onzekerheid verdwijnt wel met de opgedane ervaringen door de jaren heen.

Naar wie kijk jij op als vrouwelijk ondernemer? Wie inspireert je?

Elke ondernemende vrouw, ongeacht in welke sector ze actief is of welke loopbaan keuze ze gemaakt heeft. Wat mij het meest inspireert zijn onze vrouwelijke modistes zoals Fabienne Delvigne (B), Berry Rutjes (NL), Awon Golding (UK), Rachel Trevor Morgan (UK) enz. Er zijn er teveel om op te noemen. Ik volg ze graag online.

Markantmagazine september 2024 Markante Zaak CH Arle PEA Ug mega
Markantmagazine september 2024 Markante Zaak CH Arle PEAU charlotte

Charlotte

Je bent zowel lid van Best Pittig als Artemis. Wat vind je er zo leuk aan?

Op een avond Best Pittig of Artemis ontmoet je boeiende vrouwen op toffe locaties waarvan het onderwerp, spreker of activiteit jouw horizonten verruimen. Met deze intentie zijn we hier ook in 2017 met Best Pittig Diksmuide gestart. Ook Artemis is een echte aanrader als je graag omringd wordt door boeiende dames.

Is netwerken belangrijk als ondernemer?

Als ondernemer vind ik het belangrijk om te connecteren met anderen. Zo kun je op een ongedwongen manier nieuwe mensen leren kennen. Dat is verruimend in elk opzicht en je leert er ook ontzettend veel van bij.

Heb je een tip voor startende vrouwelijke ondernemers?

Geloven in jezelf en je met de juiste mensen omringen. Kom naar buiten zodat mensen weten wat je doet en wie je bent.

CHArlePEAU volgen? Dat kan via:

Website: www.charlepeau.be
Instagram: www.instagram.com/charlotte.catrysse
Facebook: www.facebook.com/charlepeau

Fietsverhuurbedrijf “Huur-Fiets Diksmuide” volgen? Dat kan via www.huur-fiets.be

Markante Zaken1 7cb001e70eed3ddeacb82e6b3bd01119

Interesse om een Markante Zaak te worden?

Ondernemer én lid van Best Pittig? Registreer je zaak dan gratis als een Markante Zaak.

Jouw voordelen:

  • onze leden leren jouw zaak kennen
  • je lokale afdeling plaatst jouw zaak in de kijker via sociale media
  • mooie zichtbaarheid op de website van Best Pittig
  • elke maand een zaak in de kijker in onze online nieuwsbrief en Markant Magazine
  • je maakt deel uit van een sterk en inspirerend netwerk
  • je kan zowel lokaal, regionaal als nationaal interessante contacten leggen
Registreer je gratis als Markante Zaak