Vrouwelijk ondernemerschap

Artemis zet met haar gesubsidieerde projectwerking in op het versterken van vrouwelijk ondernemerschap. Ontdek enkele partners die mee hun schouders onder ons nobel doel zetten.

WOMED Award

Markant vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen bekronen vrouwelijk ondernemerstalent met een prestigieuze award. Straffe onderneemsters met minstens 5 jaar ‘zelfstandige in hoofdberoep’ op hun palmares komen in aanmerking voor de WOMED Award (Prijs voor 'Onderneemster van het jaar'). Beloftevol ondernemerstalent dat minimum 1 en maximum 5 jaar zelfstandig aan de slag is, geven we een duwtje in de rug door een speciale prijs uit te reiken voor 'De Belofte'.

Je kan iemand anders nomineren of jezelf inschrijven via www.womedaward.be

OnderneemstersDUET

Onderneemsters helpen onderneemsters, dat is het uitgangspunt van ons mentorprogramma OnderneemstersDUET. Ervaren onderneemsters nemen de rol als mentor op en delen een heel jaar lang hun kostbare ervaringen met hun mentee, een startende onderneemster. Deze één-op-één begeleiding onder vrouwelijke ondernemers blijkt zeer waardevol voor zowel mentoren als mentees. Markant vzw begeleidt deze trajecten kwaliteitsvol, doet een overwogen matching op basis van intakegesprekken van beide partijen en hun persoonlijke top 3. Wil je deel worden van deze community, bekijk dan zeker www.onderneemstersduet.be.

Vrouwen uit het Brusselse kunnen in hun eigen Brusselse context deelnemen in het soortgelijke mentortraject Sterke Onderneemsters in BXL www.sterkeonderneemsters.be.

#SheDIDIT

Vrouwelijk ondernemerschap is zeer divers, en gelukkig maar. Met #SheDIDIT wil Markant vzw samen met Muslinked en de Arteveldehogeschool divers vrouwelijk ondernemerstalent in de kijker zetten. Er zijn zoveel leading ladies met een migratieachtergrond die voor hun droom gegaan zijn: die willen we zichtbaar maken voor jonge meisjes, maar ook voor andere onderneemsters. Leer de 7 gezichten van de campagne maar ook de hele talent pool erachter kennen, en registreer er ook jezelf volgens expertisedomein in onze talentpool.

Kom de gratis coachings en netwerkevents ontdekken op www.shedidit.be.

Inspiratiecafés

De Inspiratiecafés zijn er voor iedereen die de trigger voelt om een eigen zaak te starten en die zich wil laten inspireren door de kennis en de verhalen van ervaren ondernemers, die ooit dezelfde vragen hadden als jij. Laat je als (pre-)starter inspireren door een panel van onderneemsters dat vertelt hoe het voor hen begonnen is en nu draait, telkens volgens een ander thema. Kijk in het activiteitenoverzicht welk Inspiratiecafé in jouw buurt of thema komt, of check www.inspiratiecafe.be.